Project omschrijving

BOI (fight) title sequence

Publications

Publisher :

Kortfilm.be

Client :

Anthony Nti

“Daarna volgt nog een kers op de taart: de epiloog bestaat uit een bijzonder smaakvolle zwart-wit animatie door Remy M. Ndow”

Samen met Chingiz Karibekov schreef Nti een heel klein verhaal, waarin weinig gebeurt. De camera zit meestal dicht op de huid van de aanmodderende broers. Soms zijn films met die kenmerken beklemmend zonder meer. Maar kijk: het sociaal-realistische is hier allerminst mistroostig en de onderhuidse thema’s voelen universeel. De dagelijkse struggle for survival, vriendschap & andere morele dilemma’s: die thema’s zitten impliciet en nooit zwaarmoedig verweven door deze would-be banale avonturen. Dat heet een huzarenstukje.

Daarna volgt nog een kers op de taart: de epiloog bestaat uit een bijzonder smaakvolle zwart-wit animatie door Remy M. Ndow, op wiens Instagramaccount je ook zijn pakkende poster vindt voor Anthony Nti’s vorige kortfilm Kwaku. Die werd opgenomen in Ghana, vertoond op Clermont-Ferrand én won twee prijzen in Verona. Nti is dus getraind in het valiezen vullen, een skill die door Boi enkel verder kan worden ontwikkeld.

Article link

Publisher :

Canvas

Client :

Anthony Nti

Broadcast on Canvas, Belgium national television

18 November 2017

FILM_FESTIVAL_Ghent
FILM_FESTIVAL_Leuven
See full project

Recent projects